zo. okt 24th, 2021

Timo

GeslachtMannelijk
KoppelNee
Leeftijd1 tot 3 jaar
RasDogachtigen en Berghonden
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
Gecastreerd / gesteriliseerdOnbekend
Speciale zorgNee
Kan alleen thuis blijvenJa
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnValt uit naar andere honden
Kent de basiscommando’sJa
ZindelijkJa
WaaksheidWaaks
Schofthoogtegroter dan 50 cm
VachtverzorgingWeinig vachtverzorging
Kan loslopenJa
LangzittendNee
Kan bij andere hondenAlleen bij teefjes
In asiel sinds22 januari 2020

Omschrijving

Updateje: Timo is kort geplaatst geweest en hij deed het súper! 1 van zijn kortstondig eigenaren bleek echter zwaar allergisch..Voor Timo en zijn aanpassingsvermogen niets dan lof! Het is een ontzettend veerkrachtige jongen (gebleken).

Voorzichtig is het tijd u voor te stellen aan ‘heerschap’ Timo, een Appenzeller met een klein vleugje herder van drie jaar jong.

Timo is een bijzondere jongen, een qua karakter 200% Appenzeller. Mensen die het ras goed kennen weten waarschijnlijk waarom we hem een heerschap noemen. Appenzellers hebben een duidelijke eigen mening, zijn vrolijk, slim, maar ook zeer eigengereid, hebben toch vaak ook wel een kort lontje en zijn behoorlijk éénkennig. Dat is Timo ook, állemaal! Timo is echter nog meer, en dat is een blije, jolige en speelse ballengek, dol op apporteren en als je hem eenmaal kent,  een lieve en toegewijde clown. Een onwijs lief, gaaf en mooi maatje voor die éne persoon of personen.

Timo is bij ons gekomen middels afstand. Hij zat niet op zijn plek bij zijn voormalig eigenaren en zijn leven is zeker niet alleen maar over rozen gegaan tot op heden. Ondanks Timo zijn pittige karakter, we gaan daar niet omheen draaien, doet hij het knap bij ons in de opvang, houdt hij zich dapper staande. Er is een select gezelschap verzorgers die hij steeds leuker gaat vinden. De voor hem onbekende mensen kan hij echter niet waarderen en dit laat hij dan ook zeer duidelijk merken.

Timo windt nergens doekjes om, en daar houdt je van of daar houdt je niet van. Timo zijn karakter is gen technisch bepaald. Daar valt niet gek veel aan te sturen of socialiseren, wel te managen natuurlijk en elke hond is trainbaar. Maar dat is wat anders dan maakbaar. We zijn voor Timo op zoek naar echte Appenzeller liefhebbers/ kenners. Met een beetje ruimte, stabiliteit en een niet te prikkelrijke omgeving. Daar, bij mensen die volop van hem en zijn karakter houden, hem in zijn waarde laten, gaat hij fantastisch uit de verf komen. Een plaatsing bij een stabiele teef zou eventueel kunnen, verwachten we.

Er valt nog veel meer over Timo te vertellen. Dit doen we het liefst telefonisch. Bij belangstelling horen we dan ook enorm graag! Topper Timo verdiend, ondanks dat er echt niet op elke straathoek een geschikt thuis voor hem zal staan, een fijne plek onder de zon!

Wij werken enkel op afspraak voor wat betreft kennismakingen met één (of meerdere) van onze honden. Mocht u bovenstaande hond willen ontmoeten, vragen wij u eerst telefonisch of per mail contact met ons op te nemen.

Dierenopvangcentrum ‘t Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl