ma. dec 5th, 2022

Scooby ( update Scooby heeft een baasje 19-01-2020 )

GeslachtMannelijk
KoppelNee
Leeftijd4 tot 8 jaar
RasDogachtigen en Berghonden
Kan bij andere hondenJa
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
Gecastreerd / gesteriliseerdNee
Speciale zorgNee
Kan alleen thuis blijvenOnbekend
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnGoed
Kent de basiscommando’sJa
ZindelijkJa
WaaksheidOnbekend
Schofthoogtegroter dan 50 cm
VachtverzorgingWeinig vachtverzorging
Kan loslopenJa
LangzittendNee
In asiel sinds10 december 2019

Omschrijving

Even voorstellen… dit is fantastische Scooby! Een grote, lieve, hele mooie knuffelkont van dik 5 jaar oud.

Scooby heeft al heel wat mee gemaakt in zijn leven. Hij is geboren in Spanje en heeft daar een aantal jaren geleefd, totdat hij via een stichting in Nederland terecht is gekomen, en geplaatst in een gezin met jonge kinderen.
Scooby is wat lomp van zichzelf en dit is dus ook mis gegaan in dit gezin. Scooby heeft per ongeluk een kopstoot gegeven aan het kindje des huizes en kon daarna vertrekken.

Wij leerden Scooby hier kennen als een super lieve, vriendelijke, blije en grote knuffel en hij heeft ons al allemaal om zijn poot gewonden. Hij ‘hangt’ het liefste de hele dag bij je en houdt zijn mensenmaatjes goed in de gaten. Hij is vriendelijk naar alle mensen, jong en oud, alleen wat nettere omgangsmanieren moet hij dus nog leren, want vanuit lompheid kan hij dus wel eens een kopstoot uitdelen. We plaatsen hem daarom niet nogmaals in een gezin met jonge kinderen. Kinderen vanaf 10 plus kan, wat ons betreft. Mits ze tegen een stootje kunnen..

Scooby gedraagt zich verder vaak nog als een blije, jonge pup, die heerlijk heen en weer rennnen het einde vindt. Een beetje ruimte in en rond huis is dus voor hem fijn. Daarnaast is Scooby wel sterk, iets om rekening mee te houden.
Scooby kan verder goed met andere honden en een plaatsing met een andere hond zien wij zeker zitten! Katten vind hij wat minder leuk…

Helaas heeft Scooby een lelijke wond op zijn achterpoot.. Deze wond heeft hij opgelopen in Spanje en moet nog geheeld worden. Hij kan geplaatst worden, maar de nieuwe eigenaren moeten deze wond wel goed in de gaten houden.

Mocht u dé gouden mand hebben voor deze vent? Neem dan contact met ons op! Scooby kan niet wachten!!

Wij werken enkel op afspraak voor wat betreft kennismakingen met één (of meerdere) van onze honden. Mocht u bovenstaande hond willen ontmoeten, vragen wij u eerst telefonisch of per mail contact met ons op te nemen. Dank!Asiel

Dierenopvangcentrum ’t Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl