zo. okt 24th, 2021

Ronny ( update 6 september 2019 heeft een baas gevonden )

GeslachtMannelijk
KoppelNee
Leeftijd1 tot 3 jaar
RasGrote jachthonden en retrievers
Kan bij andere hondenJa
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
Gecastreerd / gesteriliseerdNee
Speciale zorgNee
Kan alleen thuis blijvenOnbekend
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnGoed
Kent de basiscommando’sNee, wel te leren
ZindelijkJa
WaaksheidOnbekend
Schofthoogtegroter dan 50 cm
VachtverzorgingWeinig vachtverzorging
Kan loslopenNee
LangzittendNee
In asiel sinds5 juli 2019

Omschrijving

Voorzichtig willen wij u voorstellen aan Ronny. Een jonge, hele knappe en ook moedige Rhodesian Ridgeback van 1 jaar jong.

Ronny heeft een vreselijk slechte start van zijn leven gehad en dat laat zijn sporen na, triest genoeg. Hij heeft praktisch geen socialisatie gehad. Ronny heeft zichzelf er redelijk goed door heen geslagen, maar heeft nog wel een hele weg af te leggen.

Ronny moet vertrouwen in zichzelf, de wereld en de mensheid krijgen en dat heeft tijd nodig. Hij is echter enorm dapper en maakt elke dag stapjes en het voordeel is, hij is nieuwsgierig! Deze man vindt het leuk om dingen te ontdekken, maar wel alles op zijn tijd en nog het liefste wanneer niemand kijkt.

Wij zien dat Ronny zich heel erg optrekt aan een andere hond en daarom plaatsen we Ronny alleen bij een andere stabiele hond (liefst een teefje). Hij kan veel leren van een stabiel wel gesocialiseerd hondenmaatje. We geloven dat hij zich meer kan ontwikkelen uiteindelijk met een andere hond als voorbeeld, dan zonder stabiel ‘voorbeeld’.

Deze knappe man houdt van lekker hard rennen en voorzichtig spelen. Wij denken dat hij over een half jaar tot een jaar een hele andere hond is / kan zijn met de juiste begeleiding. Met vertrouwen, rust en begeleiding zal Ronny zich echt veel verder kunnen ontwikkelen en verder kunnen groeien! Alleen nu nog de perfecte, super liefdevolle mensenmaatjes (en hondenmaatje(s).

Mocht u veel tijd, geduld en vooral ook liefde hebben voor kwetsbare honden als Ronny en ook van het Rhodesian Ridgeback (of aanverwante) ras(sen) houden, neem gerust eens contact met ons op, dan gaan wij heel graag telefonisch verder in gesprek met u.

Wij werken enkel op afspraak voor wat betreft kennismakingen met één (of meerdere) van onze honden. Mocht u bovenstaande hond willen ontmoeten, vragen wij u eerst telefonisch contact met ons op te nemen. Dank!

Dierenopvangcentrum ‘t Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl