zo. okt 24th, 2021

Rico ( update 6 oktober 2019 Rico is geadopteerd.)

GeslachtMannelijk
KoppelNee
Leeftijd1 tot 3 jaar
RasHerdershonden (Mechels, Duits, etc.)
Kan bij andere hondenOnbekend
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
Gecastreerd / gesteriliseerdOnbekend
Speciale zorgNee
Kan alleen thuis blijvenOnbekend
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnGoed
Kent de basiscommando’sJa
ZindelijkJa
WaaksheidWaaks
Schofthoogtegroter dan 50 cm
VachtverzorgingWeinig vachtverzorging
Kan loslopenJa
LangzittendNee
In asiel sinds15 september 2019

Omschrijving

Met veel liefde stellen we u voor aan Rico, een prachtige (Tervurense ?) herder kruising van 2 jaar oud. Rico verblijft nog niet zo lang bij ons, maar we zijn nu al verkocht aan dit leuke, lieve, zachtaardige en speelse kereltje.

Ook in Rico zijn leven werd ingegrepen omdat er niet goed voor hem gezorgd werd. Zijn zeer open en sociale karakter naar mensen heeft er in ieder geval geen deuk van opgelopen. Daarbij is zijn leven waarschijnlijk niet alleen maar ellende geweest, want hij lijkt goed gesocialiseerd, beheerst de basiscommando’s uitstekend en is dol op spelen/ apporteren. Kent dit spelletje ook goed.

De bespiering en conditie van Rico is nul. Ook heeft hij ondergewicht en we zijn hard aan het werk wat vet op zijn botjes te kweken. Het is belangrijk om dit alles rustig aan op te bouwen. Rico is een topper voor de zachtaardige, liefhebbende herder liefhebber die een maatje zoekt voor het leven. Een plek onder de zon waar hij er helemaal bij hoort en waar er veel liefde, toewijding en loyaliteit is voor hem, want dat gaat Rico allemaal in tienvoud (terug) geven ook. Hij past niet bij mensen die hem bloot willen stellen aan drilpraktijken, dwang of druk. Het is een zachtaardige jongen en zo dient hij ook behandeld te worden.

We denken dat Rico prima samen kan leven met een teef, maar hebben de omgang met andere honden nog niet kunnen testen. Uit voorzorg plaatsen we hem niet bij een andere reu. Ook een gezin met oudere kinderen is een optie, we denken dat Rico een beetje dynamiek wel kan waarderen.Bij belangstelling voor deze maximale topper horen we heel graag. Lieve, lieve Rico verdiend veel meer dan het leven hem op dit moment biedt (al hadden we hem heel graag voor onszelf gehouden hoor, pareltjes als Rico zijn zeldzaam). Mede namens Rico, graag tot spreeks!

Wij werken enkel op afspraak voor wat betreft kennismakingen met één (of meerdere) van onze honden. Mocht u bovenstaande hond willen ontmoeten, vragen wij u eerst per mail of telefonisch contact met ons op te nemen.

Dierenopvangcentrum ‘t Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl