zo. okt 24th, 2021

Presto ( update 26 oktober 2019 is geadopteerd )

GeslachtMannelijk
KoppelNee
Leeftijd4 tot 8 jaar
RasDogachtigen en Berghonden
Kan bij andere hondenJa
Kan bij kattenNee
Gecastreerd / gesteriliseerdJa
Speciale zorgMedicijnen
Kan alleen thuis blijvenOnbekend
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnGoed
Kent de basiscommando’sJa
ZindelijkJa
WaaksheidNiet waaks
Schofthoogtegroter dan 50 cm
VachtverzorgingWeinig vachtverzorging
Kan loslopenJa
LangzittendNee
Kan bij kinderenVanaf 6 jaar
In asiel sinds30 augustus 2019

Omschrijving

We stellen u voor aan Presto (leeftijd 8 jaar), een super lieve, vriendelijke en blije kr. Cane Corso, een echte hartedief.
Voor de oplettende lezer komt hij vast bekend voor. We stelden hem al eerder voor toen hij hier vier weken geleden samen met Stafford Rex binnen kwam. Rex vond een fijn thuis, nu Presto nog.

Presto is een fantastische en probleemloze, sociale jongen, zijn c.v. krijgt een dikke tien (ok, behalve zijn omgang met katten en kleinvee niet).  Presto kwam samen met Rex bij collegae in Beilen de opvang binnen nadat er niet goed voor hen gezorgd werd. Een blijvende herplaatsing lukte daar niet, hier in Almelo hopelijk wel, voor Rex lijkt het al gelukt.

We denken dat Presto in veel situaties wel past. Zoals al geschreven, Presto is een makkelijke, lieve en sociale jongen. We denken dat Presto snel tevreden is wanneer hij op een plek onder de zon terecht komt waar hij er gewoon helemaal bij hoort. Afgelopen weken ging Presto helaas steeds slechter lopen. Er zijn rontgenfoto’s gemaakt en de lieten artrose zien, op verschillende plekken in zijn lichaam. Hij staat nu op pijnmedicatie en hij gaat weer als een tierelier. Presto kan echter NIET meer van de pijnmedicatie af.
Iets om rekening mee te houden. We weten dat de herplaatsing hierdoor niet eenvoudiger wordt, maar hopen ontzettend dat mensen hierdoor niet massaal afhaken. 

Deze innemende, gemakkelijke,  leuke charmeur verdiend hard geluk. Dat gaat helaas niet zo makkelijk, wanneer je achteraan de lange rij wachtende dog kruisingen in Nederlandse asielen moet aansluiten en dus medicatie nodig hebt. Toch hopen we dat hij heel snel ‘gezien’ wordt door zijn toekomstige mensenmaatjes!

Een plaatsing bij een andere hond (waarbij een teef de voorkeur heeft) zien we trouwens absoluut zitten,  want Presto vind de meeste honden wel leuk. Maar een druktemaker past niet (meer) bij Presto. Het is een jongen met een kalme energie en daarnaast dient er ook wel enigszins rekening gehouden te worden met zijn botjes. 

Bij belangstelling horen we dan ook enorm graag. Presto kan niet wachten!

Ps. Presto oogt groter op de foto dan hij is. Hij is maatje amerikaanse stafford.

Wij werken enkel op afspraak voor wat betreft kennismakingen met één (of meerdere) van onze honden. Mocht u bovenstaande hond willen ontmoeten, vragen wij u eerst telefonisch contact met ons op te nemen.

Dierenopvangcentrum ‘t Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl