ma. dec 5th, 2022

Pim ( update Pim is geadopteerd 30-06-2020 )

GeslachtMannelijk
KoppelNee
Leeftijd4 tot 8 jaar
RasHerdershonden (Mechels, Duits, etc.)
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
Gecastreerd / gesteriliseerdNee
Speciale zorgNee
Kan alleen thuis blijvenOnbekend
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnTrekt
Kent de basiscommando’sJa
ZindelijkJa
WaaksheidWaaks
Schofthoogtegroter dan 50 cm
VachtverzorgingWeinig vachtverzorging
Kan loslopenJa
LangzittendNee
Kan bij andere hondenAlleen bij teefjes
In asiel sinds3 mei 2020

Omschrijving

Met liefde stellen wij u voor aan Pim, een prachtige, uit de kluiten gewassen Mechelse herder meneer van 6 jaar jong. Via een collega asiel is hij bij ons terecht gekomen en wij gaan er alles aan doen en (hopelijk spoedig) helpen aan en bij het vinden van nieuw en blijvend geluk, een liefdevolle plek onder de zon.

Pim kwam als zwerfhond binnen bij onze collegae. Er is een eigenaar gevonden, maar die vond Pim niet meer de moeite waard. Waar hebben sommige honden toch zulke ‘acties’ aan verdiend? Het zal voor ons altijd onbegrijpelijk blijven, en te hard en verdrietig.

Pim is een super leuke, energieke, slimme en lieve jongen, hij heeft ons al compleet om zijn poot gewonden. Hij heeft een onwijs goed en mooi, wij vinden ook mens sociaal karakter. Hij houdt ervan geknuffeld te worden, te apporteren, te speuren, samen te zijn en overige spelletjes te doen met zijn mensenmaatjes.
Hij is een sterke, krachtige, maar ook een prachtige jongen, die de basiscommando’s en verschillende andere ‘kunstjes’ uitstekend beheerst!

Het asiel leven, de kennel vindt hij echter vré se lijk, echt verschrikkelijk en dat is verdrietig om te zien. Het maakt hem gestrest, en als hij de kennel uit is, moet hij eerst ontstressen voordat we echt contact met hem krijgen. In de kennel is hij druk en dood ongelukkig. Het maakt dat we keihard op zoek zijn naar een passende plek voor hem buiten het asiel. Want deze lieve jongen verdiend veel meer dan dit.

We zoeken een plek voor hem bij fijne en rustige mensen, waar hij een beetje de ruimte heeft, en vooral eerst tot rust mag en kan komen! We denken dat hij wel past in een rustig, maar wel actief huishouden (of gezin met oudere kinderen) en ook kan hij evt. bij een teef, maar het is lastig om te testen momenteel, omdat er geen passende ’test dames’ in onze opvang verblijven en Pim ook niet op zijn best is i.v.m. de door hem zo gehate kennel en de stress die dit met zich meebrengt voor hem.

We denken dat Pim een goúden maatje is voor de juiste mensen. Een krachtige, stabiele, waarschijnlijk wel waakse, maar lieve persoonlijkheid, een slimpie ook! Een hond die het heel leuk vindt om dingen te ondernemen en er helemaal bij te horen.

Deze arme jongen verdiend keihard geluk, na al het ongeluk. Dit heeft hij zo niet verdiend.. Bij belangstelling voor Pim, horen we enorm graag!

Wij werken enkel op afspraak voor wat betreft kennismakingen met één (of meerdere) van onze honden. Mocht u bovenstaande hond willen ontmoeten, vragen wij u eerst telefonisch contact met ons op te nemen.

Dierenopvangcentrum ’t Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl