ma. dec 5th, 2022

Ouzo

GeslachtMannelijk
KoppelNee
Leeftijd4 tot 8 jaar
RasDogachtigen en Berghonden
Kan bij andere hondenJa
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenNee
Gecastreerd / gesteriliseerdJa
Speciale zorgNee
Kan alleen thuis blijvenJa
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnGoed
Kent de basiscommando’sJa
ZindelijkJa
WaaksheidWaaks
Schofthoogtegroter dan 50 cm
VachtverzorgingWeinig vachtverzorging
Kan loslopenOnbekend
LangzittendJa
In asiel sinds28 mei 2016

Omschrijving

Opnieuw doen wij een poging, voor onze allerliefste reus met zijn vreselijk waakse inborst en zijn bijzondere,  gecompliceerde maar ook zo verschrikkelijk mooie karakter, Ouzo.

Ouzo een Mastin Espagnol van drie jaar en en wij gaan al een tijdje ’terug’. Hij kwam op éénjarige leeftijd bij ons de opvang binnen gewandeld. Vers geadopteerd uit Spanje, liep er het eea niet volgens (adoptie)plan en kwam hij na slechts enkele dagen op Nederlandse bodem te zijn, bij ons terecht.

We zijn dik 1,5 jaar en een tweetal (mislukte) plaatsingen, maar ook een hele stevige vriendschap en hechte band met ons ‘speciaaltje Ouzo’, verder. We kennen hem van haver tot gort en kunnen heel veel over hem vertellen, ook een heldere analyse van zijn karakter en gedrag geven. Voor dit stukje wordt dat een te lang verhaal, telefonisch vertellen we u graag alles!

In het kort, wie is Ouzo en waar zijn we voor hem naar op zoek?

Ouzo is, wanneer hij je kent, een super lieve knuffelbeer. Loyaal, humoristisch, mooi. Een onwijs sprekend karaktertje. Lief voor de meeste andere honden, groot en klein. Grote reuen met een grote mond kunnen deze wel terug verwachten. Hij is zelfstandig en dat maakt dat hij niet de hele dag vermaakt hoeft te worden, liever niet zelfs. Met weinig tevreden, zolang hij maar een (prikkelarme!) plek voor zichzelf heeft (buitenshuis ook).
 
Ouzo is, mede door zijn verleden wat onzeker en dit uit zich in het hebben van een kort lontje, op bepaalde gebieden. Het maakt ook dat hij vwb. zijn waakse karakter door kan slaan. Zich erg kan opwinden ook (bv. als er eten in het spel is), zowel positief als negatief. Het weer landen op aarde is soms dan ook een dingetje. Verder wordt Ouzo van (teveel) drukte chagrijnig en hij is verder gesteld op het doen van zijn eigen ‘ding’,  wars van ‘druk’ ook. Zoals een echte Mastin betaamt. Verder heeft hij een grote hekel aan katten!

Wat zoeken we voor Ouzo ? Mensen die hem nemen zoals hij is. Hem leren lezen en hem willen snappen. Bovenal veel van zijn gekke, prachtige en lieve karakter gaan houden ook.
Een plek waar hij zijn eigen ding mag doen, zijn eigen (afgezette) plek/ erf/ terrein/  royale tuin heeft, liefst in een wat prikkelarme omgeving, waar hij verder niet veel hoeft. Een omgeving waar hij zich niet de hele dag op hoeft te winden over voorbijkomende of bezoekende mensen op ‘zijn’ terrein. Want dit gaat niet goed. Ouzo neemt zijn ‘waak-taak’ in dat opzicht te serieus, en kan dit tegelijkertijd niet aan.

Het klinkt allemaal best ingewikkeld. Dat is het ergens ook, maar tegelijkertijd ook helemaal niet. Een rustige, prikkelarme plek, voor Ouzo alleen (eventueel met soortgenoot), bij mensen die hem leuk vinden, snappen, waar hij zijn eigen ding mag en kan doen, en je hebt geen kind aan hem. We hopen verschrikkelijk dat die plek er is, want als iemand het verdiend, is het ons zorgenkindje Ouzo, met zijn eigenlijk maar hele (veel te) kleine hartje. Iets dat te vaak niet gezien werd en is..

Bij belangstelling voor Ouzo, spreken wij u heel graag telefonisch! Zoals al aangegeven, er valt zoveel over deze dappere, fantastische jongen te vertellen.

Wij werken enkel op afspraak voor wat betreft kennismakingen met één (of meerdere) van onze honden. Mocht u bovenstaande hond willen ontmoeten, vragen wij u eerst telefonisch of per mail contact met ons op te nemen. Dank!

Dierenopvangcentrum ’t Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl

Filmpje van Ouzo.