Onze opvanger Paco ( update : Paco is geadopteerd )

Naam: Paco
Ras: Duitse herder mix
Geslacht: Reu (gecastreerd)
Geboortedatum: 02/2019

Paco is een hele lieve, aanhankelijke herder van ongeveer 3 jaar oud. Hij is in Spanje op straat gevonden, samen met nog twee andere honden, en naar ons asiel gebracht. Medewerkers van onze stichting hebben hem in november een week in het asiel meegemaakt en zagen een leuke, vriendelijke hond die niet erg gelukkig werd van het leven in het asiel, maar prima geschikt was voor adoptie in Nederland.

Eind november is hij geadopteerd en naar Nederland gekomen. Hij was amper bijgekomen van de reis of moest helaas alweer weg omdat hij zijn baas zou hebben gebeten.

Paco verblijft momenteel in een gastgezin in Noord-Holland. Hij moest wel even wennen, maar inmiddels heeft hij z’n draai aardig gevonden. Nu hij tot rust is gekomen, komt er een hele lieve en zachtaardige hond naar boven, waar geen kwaad in zit en die al helemaal niet agressief is. Hij kan wel dingen onderzoeken met zijn bek en soms tijdens het spelen zachtjes in je hand bijten, maar bij een rustig en duidelijk “nee” stopt hij meteen. In het opvanggezin zijn vijf andere honden aanwezig en dit gaat prima. Paco speelt graag met de andere honden.

Paco is een heerlijke allemansvriend die enorm van knuffelen houdt. Hij kruipt graag tegen zijn opvangbaasjes aan op de bank. Het is ook een gevoelige hond die een baas nodig heeft die hem met zachte hand verder wil opvoeden. Het is aan te raden om een gehoorzaamheidscursus bij een hondenschool met hem te gaan doen. Paco is heel baasgericht en graag bij zijn opvangbaas in de buurt. Daarom vindt hij alleen zijn niet zo leuk. Dit wordt in het opvanggezin rustig opgebouwd en gaat steeds beter. In het begin piept hij zo’n 10 minuten, maar legt zich er dan bij neer en gaat rustig liggen. Hij blijft wel alert totdat de baas weer terug is.

Het is heerlijk wandelen met Paco en hij geniet er zelf ook enorm van. Hij loopt netjes mee aan de riem en gaat goed met alle honden die hij passeert, zowel groot als klein. Hij snuffelt even of negeert ze. Na gewenning en training zal hij waarschijnlijk prima los kunnen lopen. Paco gaat graag mee in de auto. Eerst moest hij in de auto getild worden, maar inmiddels springt hij er zelf in.

Paco zijn nieuwe huis staat het liefst in een wat rustigere omgeving en heeft een tuin want hij ligt graag buiten. Hij is niet waaks en niet geschikt als waakhond. Paco reageert niet op katten en kan worden geplaatst bij katten die honden gewend zijn.

Omdat Paco wat lomp kan zijn, plaatsen we hem alleen in een gezin met evt. oudere kinderen (vanaf 12 jaar) die honden gewend zijn. Als zijn toekomstige baas een andere stabiele hond heeft zal Paco dit zeker leuk vinden, maar het is niet noodzakelijk. Herder ervaring is een pré, maar de nieuwe baas moet zich realiseren dat Paco een zachtaardige herder is die niet heel streng en hard opgevoed moet worden. Neem je de moeite om Paco te begrijpen, dan heb je een top hond en een maatje voor het leven aan hem.

Bij interesse in Paco of algemene vragen graag mailen naar: hondjesarca@gmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *