ma. dec 5th, 2022

Lodewijck

GeslachtMannelijk
KoppelNee
Leeftijd4 tot 8 jaar
RasDogachtigen en Berghonden
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
Gecastreerd / gesteriliseerdOnbekend
Speciale zorgNee
Kan alleen thuis blijvenJa
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnGoed
Kent de basiscommando’sJa
ZindelijkJa
WaaksheidWaaks
Schofthoogtegroter dan 50 cm
VachtverzorgingWeinig vachtverzorging
Kan loslopenOnbekend
LangzittendNee
Kan bij andere hondenAlleen bij teefjes
In asiel sinds16 november 2019

Omschrijving
Met liefde stellen wij u voor aan een bijzondere gast in de opvang, namelijk onze reus Lodewijck (geschatte leeftijd 4 jaar oud). Een enorme knappe, lieve, enthousiaste, innemene kroelkip, een béér van een hond en een niet alledaags ras, namelijk een Kaukasische Owcharka. Persoonlijk denken we dat er wellicht ook nog een beetje Pyrenese Berghond door zijn aderen stroomt, maar met deze niet alledaagse rassen hebben we dan ook niet alle dagen te maken, dus wellicht dat echte ras kenners ons daar uiteindelijk uitsluitsel over kunnen geven.

Lodewijck lijkt een levensgrote knuffelbeer en is ook een een knuffelkont hier, zeer vriendelijk en op menselijke aandacht gericht is hij, maar vergist u zich niet. Onder zijn prachtige en ook haast fluffy voorkomen, zit een ‘oerhond’. Genen die maken dat een terrein of stuk grond bewaken zijn ‘ding’ is en die tevens maken dat er zelfstandig gehandeld wordt, wanneer dit nodig wordt geacht. We sluiten dan ook niet uit, we nemen zelfs aan, dat Lodewijck op een eigen terrein veel waakser zal worden. Het is dan ook de vraag of hij nog zo’n allemansvriend blijft als dat hij nu is voor de mensen die hij niet kent en zijn erf op willen.

Voor Lodewijck werd niet goed gezorgd en daarom werd er ingegrepen. Hij is gewend om veel (buiten)ruimte te hebben en leefde samen met een grote hondenvriendin. Het allerliefst plaatsen we hem dan ook op een plek waar hij ook lekker buiten kan en mag zijn, hij voldoende zijn eigen ding kan doen en er in dat opzicht ook niet al te veel van hem wordt gevraagd ook. We weten ondertussen dat Lodewijck er ook van houdt lekker binnen te zijn en te chillen en pitten, we zoeken dus een plek ook, waar er voldoende aandacht en natuurlijk ook liefde voor hem is! Een gezellige, stabiele, rustige teef van zijn ‘soort’ of een aanverwant ras zouden we leuk voor hem vinden. Met andere reuen en kleine honden gaat hij niet goed om en daar plaatsen we hem dan ook niet bij.

Het heeft de grote voorkeur om Lodewijck te plaatsen bij mensen met kennis van het ras of sterk aanverwante rassen. Zoals gezegd, hij is geen huis, tuin keuken hond en ruimte en kennis dan wel ervaring met deze oer honden vinden we prettig, hoe makkelijk, leuk, lief en aandoenlijk Lodewijck zich bij ons ook toont.
Hij beheerst de basiscommando’s, is hier erg goed te sturen, trekt niet (tenzij er een prikkel is waar hij heeel graag naartoe wil) en hij heeft een bijzonder fijne energie. Kortom, wij vinden hem een maximale topper! Mooi van binnen en buiten!

Bij belangstelling voor deze prachtige beer (die het kennelleven maar weinig aan vindt), horen we erg graag. Lodewijck kan niet wachten.

Update: Lodewijck liep al een tijdje niet helemaal lekker en er zijn foto’s van zijn rug gemaakt. Hij blijkt helaas rugklachten te hebben en pijnmedicatie is dus ook noodzakelijk. We praten u daar bij belangstelling graag wat uitgebreider over bij.

We werken enkel op afspraak bij en voor een ontmoeting van één van onze honden. We vragen u bij belangstelling dan ook eerst per mail of telefonisch contact met ons op te nemen.

Asiel
Dierenopvangcentrum ’t Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl