zo. okt 24th, 2021

Kleine Thijs ( update 22 september 2019 is geadopteerd)

GeslachtMannelijk
KoppelNee
Leeftijd1 tot 3 jaar
RasKleine Jachthonden en spanielachtigen
Kan bij andere hondenJa
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
Gecastreerd / gesteriliseerdJa
Speciale zorgNee
Kan alleen thuis blijvenJa
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnGoed
Kent de basiscommando’sJa
ZindelijkJa
WaaksheidWaaks
Schofthoogtetot 30 cm
VachtverzorgingTrimmen noodzakelijk
Kan loslopenOnbekend
LangzittendNee
In asiel sinds15 september 2019

Omschrijving

Met liefde stellen we u voor aan Thijs, een leuk, zeer energiek, lief, knuffelig manneke van nog maar 2 jaar jong, een kruising Jack Russel/Schotse Terrier. Van Thijs is afstand gedaan, omdat de combi Thijs en de zeer jonge kinderen in huis geen goede bleek.

Kleine Thijs zit hier erg hoog in zijn energie en vind de kennel vreselijk! Heel erg triest om te zien. We hebben daarom besloten hem al wel op internet te zetten, hoewel we hem eigenlijk nog iets beter hadden willen leren kennen en tot rust laten komen. Maar dat tot rust laten komen gaat hem hier echt niet worden, met tralies voor zijn neus!

Thijs is geen vervelende of extreem moeilijke jongen, wel een jongen die wat onbegrepen lijkt te zijn geweest en in ieder geval al een tijdje niet (meer) op zijn plek zat in zijn voormalig thuissituatie. Dat heeft hem geen goed gedaan. De hoge energie van Thijs speelde hierin ook een rol. Het is dan ook belangrijk dat hij zijn ei kwijt kan en dat hij mentaal en fysiek wordt uitgedaagd, maar nog belangrijker is dat er eerst ook eens wat rust in zijn koppie en kont komt. Want zijn emmertje is wel enorm overstroomd, jammer genoeg.

We denken dat kleine, slimme, lieve Thijs een wereldmaatje zal zijn voor mensen (zonder jonge kinderen) die hem rust, stabiliteit en uitdaging tegelijk kunnen bieden. Een druk huishouden vinden we voor hem niet geschikt, omdat hij in basis zelf eerder geremd moet worden dan gestimuleerd. We denken ook dat hij prima kan samen leven met een leuk sociaal teefje.

Dus, terrier liefhebbende, actieve, rustige en begripvolle mensen van Nederland, mochten jullie op zoek zijn naar een wereldmaatje, dan is hij bij deze gevonden! We hopen op spoedige geschikte belangstelling, want hier zit hij absoluut niet op zijn plek. Bij belangstelling voor dit lieve, mooie kereltje, horen we dan ook erg graag!

Wij werken enkel op afspraak voor wat betreft kennismakingen met één (of meerdere) van onze honden. Mocht u bovenstaande hond willen ontmoeten, vragen wij u eerst telefonisch of per mail contact met ons op te nemen.

Dierenopvangcentrum ‘t Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl