King ( update King heeft een baas 09-05-2020 )

GeslachtMannelijk
KoppelNee
Leeftijd4 tot 8 jaar
RasHerdershonden (Mechels, Duits, etc.)
Kan bij andere hondenJa
Kan bij kattenJa
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
Gecastreerd / gesteriliseerdNee
Speciale zorgNee
Kan alleen thuis blijvenOnbekend
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnTrekt
Kent de basiscommando’sJa
ZindelijkJa
WaaksheidWaaks
Schofthoogtegroter dan 50 cm
VachtverzorgingWeinig vachtverzorging
Kan loslopenJa
LangzittendNee
In asiel sinds27 maart 2020

Omschrijving
Sinds kort verblijft deze prachtige bink genaamd ‘King’ bij ons in de opvang. Deze ontzettend knappe, maar vooral ook slimme, actieve en enthousiaste jongen van bijna vier jaar oud, is een kruising Duitse herder x working kelpie. Zijn genen maken dat hij érg in is voor activiteit, speuren, apporteren, hersenwerk, of gewoon lekker keihard rennen langs het kanaal, King vindt het allemaal even fantastisch.

King heeft al geruime tijd bij onze collegae in Alkmaar gezeten en het wordt hoog tijd dat hij een nieuwe start kan gaan maken, dus dat gaan we nu voor hem proberen waar te maken vanuit Almeloo. Er werd afstand gedaan van King ivm het overlijden van zijn eigenaar, hij woonde kortstondig bij een familielid op een appartement, maar vond het traplopen daar vreselijk.
Toen King bij de collegae in Alkmaar kwam, was hij gestrest en had hij veel moeite met het asielleven, contact maken ook. Ze hebben veel met hem bereikt en King is stukken minder gestrest, vele malen toegankelijker en echt een blij ei!

King is niet een heel ingewikkelde jongen, het is dus jammer dat hij al zo lang achter tralies zit.
Het is een superleuk maatje voor mensen die actief met hem bezig willen zijn en gaan, want dat heeft King absoluut nodig, maar mensen die óók zien en snappen dat hij best wat meer rust in zijn koppie mag (moet!) krijgen. Hem hierin kunnen begeleiden. Want die actie en juist niét actie (rust creëren) en balans hierin vinden, is best even een zoektochtje wellicht.

Mensen met een beetje ervaring en kennis van het ras/ de rassen die horen bij King, heeft wel voorkeur, evenals up to date kennis van hondenleer en denk principes én een overwegend positieve omgang. Geen enkele hond is gebaat bij gedril, en King ook zeker niet.

Verder denken we dat het superleuk is voor King om te wonen bij een stabiele, speelse teef. Hij heeft prima hondenmanieren en wil graag spelen. Al plaatsen we hem uit voorzorg niet bij een andere reu. Een aandachtspunt die hoort bij King is, dat hij het absoluut niet op prijs stelt dat er aan zijn poten wordt gezeten. Daar lijkt zeker iets van een trauma te zitten. Wanneer hij je vertrouwd, is het een knuffel en is hij prima aan te raken, maar fysiek contact met voor King onbekenden, daar is hij niet van (wat zeker niét betekent dat hij mens onvriendelijk is of (angst) agressie laat zien naar voor hem onbekende mensen, maar hij houdt gewoon niet van aanrakingen). Het is wat dat betreft (niet direct) een knuffel hond puur sang, maar dat is ook niet elk mens, toch?

Bij belangstelling voor deze super toffe topper met een prachtig innerlijk en uiterlijk, horen we heel graag.
En King, hij kan niet wachten!

Wij werken enkel op afspraak voor wat betreft kennismakingen met één (of meerdere) van onze honden. Mocht u bovenstaande hond willen ontmoeten, vragen wij u eerst telefonisch of per mail contact met ons op te nemen.

Asiel
Dierenopvangcentrum ’t Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl