zo. okt 24th, 2021

Joy ( Update 18 september 2019 Joy heeft een baasje )

GeslachtVrouwelijk
KoppelNee
LeeftijdJonger dan 1 jaar
RasWindhonden
Kan bij andere hondenJa
Kan bij kattenOnbekend
Gecastreerd / gesteriliseerdNee
Speciale zorgNee
Kan alleen thuis blijvenNee
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnGoed
Kent de basiscommando’sJa
ZindelijkNee
WaaksheidNiet waaks
Schofthoogte30 tot 50 cm
VachtverzorgingWeinig vachtverzorging
Kan loslopenOnbekend
LangzittendNee
Kan bij kinderenVanaf 6 jaar
In asiel sinds24 augustus 2019

Omschrijving

We stellen u voor aan Joy, een super mooi, energiek, slank en megasnel, blij ei! Een knuffeldoos eerste klas.
Je bent dan ook een Whippet (kruising x Jack Russel) of je bent het niet! 

Geheel Whippet eigen is Joy een zachtaardig meiske, maar met het enthousiasme en de energie van een Jack. We vinden haar erg goed gelukt en met haar nog maar 7 maanden jong, is ze ook eigenlijk nog maar een kleutertje. Er is véél gesleept met Joy. Ze kwam via haar voormalig eigenaar, die haar van Marktplaats ‘had’ bij ons terecht en we zijn sowieso haar vierde ‘thuis’. En dan ben je 7 maanden jong.. Triest worden we daarvan..

Lieve Joy is dus heel hard op zoek naar een blijvénd thuis, rust en stabiliteit, in combinatie met liefde en ergens helemaal bij horen. Ze moet nog veel leren, bijvoorbeeld goed zindelijk worden. Dit heeft ze nog niet (volledig) geleerd. Daarbij vind ze het niet leuk om alleen te zijn, de meeste Whippets overigens niet. Ze is graag bij haar mensenmaatje of misschien nog wel liever, bij een hondenmaatje! Joy is dan ook dol op andere honden. Met ze rennen, ze is echt pijlsnel en dollen is het liefste wat ze doet, op haar geheel eigen Whippet manier.  Ze was hier in no time maatjes met Fay en met Ouzo. 

In principe plaatsen wij haar enkel op een andere plek waar al een hond, of honden aanwezig zijn. Daar gaat ze zoveel beter uit de verf komen en kan ze alles wat ze nog moet leren, kopieren. Het maakt het voor haar nieuwe mensenmaatjes ook een stuk makkelijker, verwachten we. Heeft u geen andere hond maar wel een goed ‘verhaal’, kunt u ons uiteraard ook contacten.

Joy vindt het asielleven echt geen klap aan. En eigenlijk staat ze hier ook ‘stil’. Ze moet zoveel leren en ontdekken, dat gaat in een asiel gewoon niet zo. We hopen dan ook gauw een passende topplek voor haar te vinden. Bij belangstelling horen we graag! Joy staat, letterlijk, te springen!

Ps. Joy is veeeel mooier dan dat de foto’s doen overkomen, maar het was lastig om het blije ei goed op de foto te krijgen!

Wij werken enkel op afspraak voor wat betreft kennismakingen met één (of meerdere) van onze honden. Mocht u bovenstaande hond willen ontmoeten, vragen wij u eerst telefonisch contact met ons op te nemen.

Dierenopvangcentrum ‘t Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl