Jayki ( update Jayki is geadopteerd 21-06-2020 )

GeslachtMannelijk
KoppelNee
Leeftijd1 tot 3 jaar
RasTerriërs
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
Gecastreerd / gesteriliseerdNee
Speciale zorgNee
Kan alleen thuis blijvenOnbekend
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnTrekt
Kent de basiscommando’sJa
ZindelijkJa
WaaksheidWaaks
Schofthoogte30 tot 50 cm
VachtverzorgingWeinig vachtverzorging
Kan loslopenJa
LangzittendNee
Kan bij andere hondenAlleen bij teefjes
In asiel sinds12 februari 2020

Omschrijving

Opnieuw moeten we u voorstellen aan Jayki, en daar balen we van. Niet om Jayki zelf, het is een heel lief, energiek, speels en ook wel pittig manneke. Maar omdat hij zo ellendig wordt en is geworden van al het gesleep, de onduidelijkheid, het onbegrip, de onrust. Hij verdiend zoveel beter. We worden daar echt een beetje sippig van.. 

Jayki is nog maar twee jaar jong, een super leergierig en knap hondje, hij gaat graag mee voor een flinke wandeling, is dol op spelen met de bal, houdt van actie met zijn ‘mens’ en is gek op knuffelen, wanneer hij je kent en vertrouwd ! Dit alles op zijn eigen tijd, Jayki is in fysiek contact naar mensen die hij niet kent, onzeker (geworden). Hij weet zich niet altijd raad met zichzelf en laat dan ambivilent, dubbel gedrag zien. Het komt allemaal voort uit onzekerheid en met begeleiding, rust en tijd gaat dit voor een deel echt wel goedkomen, stabiliseren of valt het in ieder geval wel relatief makkelijk te managen.
Maar, de begeleiding van Jay verdient dit keer alle, alle aandacht, liefde, inzicht en begrip van de wereld. Kost dus bovenal ook tijd. Tijd die hij oa. niet bepaald heeft gekregen tot op heden. 

Wat we nog meer zoeken voor Jayki, afgezien van bovenstaande? Een niet al te druk huishouden,lieve mensen die met hem activiteiten willen ondernemen zoals een leuke training, speuren, een hondensport,  of hardlopen. Maar eerst, RUST in kontje en hoofd! Mensen verder die up to date kennis bezitten over hondengedrag, leer en denkprincipes en de signalen begrijpen wanneer een hond gestresst, overprikkeld, of onzeker is. Of allemaal tegelijk.

Deze mooie, lieve, zachtaardige, gevoelige en slimme jongen die het zo graag goed wil doen, verdiend blijvend geluk. Meer dan wie ook. Wie denkt dit kwetsbare zieltje een wereld thuis te kunnen bieden, spreken we heel graag! Mede namens Jay, tot horens.

Wij werken enkel op afspraak voor wat betreft kennismakingen met één (of meerdere) van onze honden. Mocht u bovenstaande hond willen ontmoeten, vragen wij u eerst telefonisch contact met ons op te nemen.

Dierenopvangcentrum ’t Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl