Jay ( update Jay heeft een baasje 11-04-2020 )

GeslachtMannelijk
KoppelNee
Leeftijd4 tot 8 jaar
RasHelemaal onherleidbaar bastaard
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
Gecastreerd / gesteriliseerdOnbekend
Speciale zorgNee
Kan alleen thuis blijvenJa
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnGoed
Kent de basiscommando’sJa
ZindelijkJa
WaaksheidWaaks
Schofthoogte30 tot 50 cm
VachtverzorgingWeinig vachtverzorging
Kan loslopenJa
LangzittendNee
Kan bij andere hondenAlleen bij teefjes
In asiel sinds30 november 2019

Omschrijving

We stellen u voor aan Jay, een lieve, gevoelige niet goed herleidbare kruising (middelmaatje) van vier jaar oud. Jay zijn leven is tot op heden roerig geweest en hij heeft niet gekregen wat hij zo verdiend, stabiliteit, vertrouwen en rust. We zoeken voor hem nu een plek waar dit alles wel is en hij oud mag worden.

Jay woonde toen hij net 1 jaar jong was ook al een tijdje bij ons. Hij was van marktplaats geplukt, ‘beviel’ niet en er werd vervolgens afstand van hem gedaan. Hij werd herplaatst en kwam recent terug. Jay schijnt bij zijn vorige eigenaar veel moeite te hebben gekregen/ ontwikkeld met bezoek en onbekende mensen in zijn algemeen en doet dan niet vriendelijk. We merken daar hier weinig van, wat niet wil zeggen dat het gedrag er niet is (geweest), maar we denken wel dat hij erg onbegrepen is geweest en in ieder geval niet de begeleiding heeft gekregen die hij nodig had of heeft.

Jay is een in eerste instantie wat voorzichtige en ook niet erg zekere jongen. Buiten de kennel komt hij al gauw los. Hij is dol op spelen met de bal, en wanneer hij je kent, dol op knuffelen ook.

We zoeken voor Jay een enigszins prikkelarme omgeving, eventueel met stabiele teef waar hij zich aan kan optrekken, bij mensen die hem rust en stabiliteit kunnen bieden. Hem willen (leren) lezen en begrijpen.
Een gezinsleven vinden we niet passend voor Jay, een plek waar er wat ruimte is voor hem des te meer.

Jay is blij, leuk, mooi, speels en lief wanneer hij je hart heeft gestolen. Een wereld maatje! Bent u de persoon die enthousiast wordt van bovenstaande en denkt u dat Jay u zoekt als het ultieme mensenmaatje? 
Dan horen we supergraag! Namens Jay, graag tot horens!

Wij werken enkel op afspraak voor wat betreft kennismakingen met één (of meerdere) van onze honden. Mocht u bovenstaande hond willen ontmoeten, vragen wij u eerst telefonisch contact met ons op te nemen.

Dierenopvangcentrum ’t Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl