zo. okt 24th, 2021

Giulia

GeslachtVrouwelijk
KoppelNee
Leeftijd4 tot 8 jaar
RasDogachtigen en Berghonden
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
Gecastreerd / gesteriliseerdNee
Speciale zorgNee
Kan alleen thuis blijvenOnbekend
Kan mee in de autoOnbekend
Gedrag aan de lijnTrekt
Kent de basiscommando’sJa
ZindelijkJa
WaaksheidWaaks
Schofthoogtegroter dan 50 cm
VachtverzorgingWeinig vachtverzorging
Kan loslopenOnbekend
LangzittendNee
Kan bij andere hondenAlleen bij reutjes
In asiel sinds23 maart 2019

Omschrijving

We stellen u voorzichtig voor aan Giulia, een prachtige, uit de kluiten gewassen dame van net 5 jaar oud.
Ze verblijft al een tijdje in de opvang, ze had behoorlijk de tijd nodig om te wennen bij en aan ons.

Giulia is een kr. Bullmastiff x Dogo Canario, een pittige rassenmengeling dus. We zijn dan ook specifiek op zoek naar mensen met ervaring met één van of beide rassen (of sterk aanverwante rassen). Giulia is een dame die eerst de kat uit de boom kijkt. Ze is geen allemansvriend en ook raseigen, gereserveerd naar vreemden. Ze is verder behoorlijk gevoelig. Voor harde geluiden bv. of voor veel drukte.

Bij voorkeur zoeken we dan ook een wat prikkelarme plek voor haar, waar er de ruimte is voor haar, zowel binnen als buiten. We denken dat ze goed uit de verf komt als hond alleen, ze is hier dan ook niet erg tolerant en gezellig naar andere honden. Een plaatsing bij een stabiele reu zou wellicht kunnen, een kennismaking zou moeten uitwijzen of er een match is of niet.

Als Giulia je éénmaal kent, is het een lieve knuffelkont, die graag bij je op schoot komt zitten met haar 50 kg +. Ze is dan bijzonder toegewijd en een maatje voor het leven. Een druk huishouden vinden we niet geschikt voor haar. Ze is meer een éénmans of tweemans hond. Samen spelen vindt ze helemaal het einde, lekker achter de bal aan rennen en dan trots rondlopen met wat ze heeft gevonden. Bij belangstelling voor haar, praten we heel graag uitgebreider met u verder. Giulia wordt niet happy van het kennel leven en verdiend meer dan dit. Graag tot spreeks!

Wij werken enkel op afspraak voor wat betreft kennismakingen met één (of meerdere) van onze honden. Mocht u bovenstaande hond willen ontmoeten, vragen wij u eerst telefonisch contact met ons op te nemen.

Dierenopvangcentrum ‘t Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl