ma. dec 5th, 2022

Sleepy ( update: Sleepy is geadopteerd en gaat een mooi leven tegemoet op de boot )

Ras: kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 10-2017

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

Sleepy is in Spanje geboren en is er een uit een nestje van zeven. Deze knappe dame is nu ruim drie jaar en ze heeft in haar korte leventje veel pech gehad. Ze is begin 2018 als pup naar Nederland gekomen en geadopteerd. Na ruim 2 jaar moest ze helaas worden herplaatst omdat ze erg beschermend was geworden ten opzichte van het zoontje van het adoptiegezin. De oorzaak bleek vooral te liggen in het feit dat ze erg overprikkeld was.  Ze verblijft momenteel in een opvanggezin in de kop van Noord-Holland. Daar woont ze samen met 5 andere honden (allen reu) en heeft haar plek in de roedel inmiddels helemaal gevonden. Het gastgezin omschrijft Sleepy als een vrolijke energieke hond. Ze heeft meer beweging nodig dan 3x op een dag een blokje om. Iedere dag een flinke wandeling is een vereiste, maar daarnaast zou ook mee gaan fietsen of hardlopen leuk voor haar zijn. Haar grote hobby’s zijn spelen met een bal en zwemmen. Na het actief zijn, kan ze ook heerlijk chillen in haar mand, op de bank of lekker bij de baas op schoot. Ze is namelijk ook een enorme knuffelkont. Sleepy is gek op autorijden en gaat graag overal mee naar toe. Alleen thuisblijven gaat, samen met de andere honden, ook prima. Ze heeft haar eigen plekje in de bench en trekt zich daar graag in terug.

Bij haar vorige baasjes kon Sleepy bij het uitlaten trekken aan de riem en blaffen/uitvallen naar andere honden. Dit komt voort uit onzekerheid en is totaal geen agressief gedrag. In het opvanggezin is hier op een positieve manier aan gewerkt en inmiddels loopt ze netjes mee aan de riem en kan ze andere honden passeren zonder te blaffen. Dit is wel iets waar een nieuwe baas aandacht aan moet blijven besteden. Sleepy is leergierig en wil het graag goed doen voor haar baas. Ze luistert goed, kan prima loslopen en heeft geen jachtinstinct.

Aanvulling van opvanggezin:
“Sleepy is een heel lieve aanhankelijke vrolijke hond. Die graag bij je ligt, speels is, heel leergierig. Met een balletje aan touw kun je haar alles leren. Ze is heel leerbaar. Bij ons gaat ze prima om met onze 5 reuen, waar zij eerst twee dagen naar blafte en nu grote vriendjes is. Binnen een week zien wij dat zij veel minder onzeker is en nu buiten aan de lijn ook niet meer blaft naar andere honden. Sleepy kijkt niet om naar het verkeer, tractors, fietsers, skeelers, motoren, auto’s en vrachtwagen ze kijkt er niet naar om. Bij ons op de dijk komen deze vlak langs. Ze is dol wandelen vooral als er balletjes gegooid worden. Ze is zindelijk, slaapt in een bench (die open blijft staan) is haar eigen plek (handig met 6 honden in huis). Wil zij zelf even rust gaat zij in haar bench liggen en weten de andere honden dat ze wil slapen en laten haar met rust.”