ma. dec 5th, 2022

Fenna ( update Fenna heeft een baas 25-04-2020 )

GeslachtVrouwelijk
KoppelNee
Leeftijd1 tot 3 jaar
RasHerdershonden (Mechels, Duits, etc.)
Kan bij andere hondenJa
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
Gecastreerd / gesteriliseerdJa
Speciale zorgNee
Kan alleen thuis blijvenOnbekend
Kan mee in de autoOnbekend
Gedrag aan de lijnGoed
Kent de basiscommando’sJa
ZindelijkOnbekend
WaaksheidWaaks
Schofthoogtegroter dan 50 cm
VachtverzorgingWeinig vachtverzorging
Kan loslopenOnbekend
LangzittendNee
In asiel sinds5 april 2020

Omschrijving

We stellen u voorzichtig voor aan prachtige, dappere, maar onzekere, (klein uitgevallen) Hollands herder dametje Fenna.
Fenna verblijft nog niet zo lang bij ons in de opvang, na een moeilijk en naar verleden. Dat heeft haar getekend. Ze is erg onzeker en bang voor (fysiek) contact. Het is, net als bij herderinnetje Maggy die ook bij ons in de opvang verblijft, zo klaar als een klontje dat er mensen heel erg naar en fysiek hard naar haar zijn geweest. En wat geeft dat een leed.

Hoewel Fenna echt sprongetjes maakt, ze steeds vrijer wordt naar haar vaste verzorgers, dól is op spelen en apporteren met speelgoed en dit een enorm fijne opening is tot het maken van positief contact, zit de kennel, het asiel leven haar enorm in de weg. De reden ook dat we toch hebben besloten haar al voor te stellen, want de kennel vindt ze vréselijk en belemmerd haar herstel en groei enorm.

We zoeken voor Fenna een super, super liefdevol, rustig en begripvol thuis. Liefst bij mensen met ervaring met onzekere honden. Een stabiel hondenmaatje (uit voorzorg plaatsen we haar niet bij een teef, enkel bij een reu) zou haar goed doen, denken we. Al zien we hier dat ze voor echt contact nog niet helemaal open staat. Wel volgt en kijkt ze graag naar wat haar wandelmaatjes doen. Is de wereld een stukje minder eng, wanneer ze samen loopt met haar wandelmaatje. Toch is het geen vereiste, wanneer ze mensenmaatjes vinden met begrip en inzicht (van honden leer en denk gedrag) gaat ze het ook prima redden als hond ´alleen´.

We geloven dat Fenna enorme sprongen gaat maken wanneer ze hier weg is en wordt begeleidt door liefdevolle mensen met voldoende kennis van lichaamstaal en hondengedrag in zijn algemeen. Dit super pientere, nieuwsgierige en ook lieve dametje heeft veel in haar mars! Bij belangstelling praten we heel graag uitgebreider met u verder, wanneer u denkt een passende match te kunnen zijn. Graag tot spreeks.

Wij werken enkel op afspraak voor wat betreft kennismakingen met één (of meerdere) van onze honden. Mocht u bovenstaande hond willen ontmoeten, vragen wij u eerst telefonisch contact met ons op te nemen.

Dierenopvangcentrum ’t Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl