zo. okt 24th, 2021

Ella ( update 27 november 2019 is geadopteerd )

GeslachtVrouwelijk
KoppelNee
Leeftijd4 tot 8 jaar
RasHerdershonden (Mechels, Duits, etc.)
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
Gecastreerd / gesteriliseerdJa
Speciale zorgNee
Kan alleen thuis blijvenJa
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnGoed
Kent de basiscommando’sJa
ZindelijkJa
WaaksheidWaaks
Schofthoogtegroter dan 50 cm
VachtverzorgingWeinig vachtverzorging
Kan loslopenJa
LangzittendNee
Kan bij andere hondenAlleen bij reutjes
In asiel sinds9 juni 2019

Omschrijving

Het is tijd u voor te stellen aan Ella, een Hollandse herder dame (met een klein vleugje ander/ onbekend bloed wellicht) van 5,5 jaar jong. 
Ze verblijft nu een tijdje bij ons in de opvang en is hard toe aan een nieuw begin, weg van het asiel. 

Ella kent een roerig en ellendig/ treurig verleden. Kwam vanuit het buitenland naar hier waar ze liefdevol werd opgevangen, veranderde van een onzeker vogeltje naar een stabiel meer zelfverzekerd dametje, die meer en meer wilde gaan ‘regelen’ in de roedel met ook wat kleinere en kwetsbare hondjes, en kreeg tevens meer en meer moeite haar mensenmaatje(s) te delen. Dit zorgde voor stress en onrust in de roedel en ook bij haar mensenmaatjes. Een niet wenselijke situatie voor alle partijen.

Een ander thuis voor Ella, waar ze als hond het rijk én haar mensenmaatje(s) voor haar alleen heeft, of eventueel leeft met een stabiele reu (van haar kaliber), is de plek onder de zon waar wij voor haar naar op zoek zijn.
Verder is het belangrijk dat er liefde, maar ook kennis is voor en van herders. Zo is Ella een absolute ballengek, is ze met een bal bij wijze van spreke een heel stadion vol mensen door te begeleiden zonder problemen, en hier ontzettend goed mee te trainen. Ook is ze wel voergericht, maar het haalt het niet bij haar bal. Ze luistert verder perfect en beheerst alle basiscommando’s uitstekend.

Verder is Ella, mede door haar nare verleden, primair géén allemansvriend en wantrouwend naar vreemden, mannen in het bijzonder. Ze is niet gediend van fysiek contact wanneer ze je niet erg goed kent en kan dan happen. In huis uitte zich dit ook door waaks gedrag.  Hoewel ze buiten relaxter is, is dit wel een punt van aandacht. Voor veel herder mensen met ervaring met herders is dit gedrag waarschijnlijk niet geheel onbekend, het hoort ook bij haar pittige (herder) karakter, maar uiteraard is dit wel iets dat aandacht en, wanneer ze niet weggezet kan worden bij bv. onbekende visite, begeleiding verdiend!

Naar haar ‘eigen’ mensen is Ella 100% toegewijd, 1 bom liefde en vriendschap en plezier. Ze verdient mensen die haar diezelfde liefde en maximale trouw terug geven.

Bij belangstelling praten we graag telefonisch wat uitgebreider met u verder over Ella, want er valt best nog wat meer over haar te vertellen. Wel is het wellicht goed dat u zich van tevoren realiseert dat het kennismakingstraject wat tijd gaat kosten, en u sowieso een aantal malen langs zal moeten komen, om een band met haar op te kunnen bouwen. De lengte en duur zal afhangen van Ella, uiteraard.

Ella kan niet wachten om opnieuw te beginnen, dat is deze moedige dame ook enorm gegund!
Wij werken enkel op afspraak voor wat betreft kennismakingen met één (of meerdere) van onze honden. Mocht u bovenstaande hond willen ontmoeten, vragen wij u eerst telefonisch contact met ons op te nemen. Dank!

Dierenopvangcentrum ‘t Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl