Deejay ( update 02-09-2020 Deejay heeft een baasje )

GeslachtMannelijk
KoppelNee
Leeftijd4 tot 8 jaar
RasHerdershonden (Mechels, Duits, etc.)
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
Gecastreerd / gesteriliseerdJa
Speciale zorgNee
Kan alleen thuis blijvenJa
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnTrekt
Kent de basiscommando’sJa
ZindelijkJa
WaaksheidWaaks
Schofthoogtegroter dan 50 cm
VachtverzorgingWeinig vachtverzorging
Kan loslopenJa
LangzittendNee
Kan bij andere hondenAlleen bij teefjes
In asiel sinds5 januari 2015

Omschrijving

Soms gaat er veel mis in een hondenleven, spreekt een hond (klare) hondentaal, maar wordt de boodschap niet ontvangen / begrepen door zijn of haar eigenaar. Dit zorgt soms voor grote problemen. 

Deejay is 1 van de zovelen die in de problemen kwam. Zoals (bijna) altijd, delfde hij als hond het onderspit. Toen hij bij ons binnen kwam, zagen wij een onzekere en bange hond, in de war en verdrietig. Het gaat nu stukken beter met Deejay en ondanks dat hij al bijna twee jaar bij ons in de opvang verblijft, heeft hij rust gevonden hier en zijn wij hem heel goed gaan begrijpen.

Deejay is een prachtige rottweiler kruising van bijna 7 jaar (Mei 2012). Een voor onbekende mensen géén vriendelijke kerel, maar als hij je kent, enthousiaste en lieve, vrolijke kroelkip. Wel een kroelkip met wat scherpe randen dus. 

Naar voor hem onbekende mensen is Deejay ronduit onvriendelijk (vertoond angstagressie) en ook heeft hij soms last van wat bezittingsdrang. We zoeken voor Deejay dan ook een rustig huishouden en een wat prikkelarme omgeving, waar hij de ruimte heeft. Dit is een vereiste! Een ‘gewone’ huis,tuin, keuken situatie vinden we minder geschikt, een plek ergens buitenaf is passender voor deze kerel. Een plek waar er eventueel gewerkt kan worden aan de pijnpunten die hij meedraagt vanuit het verleden (dit heeft dus oa. gezorgd voor wantrouwen en angstagressie jegens voor hem onbekende mensen, mannen in het bijzonder, wanneer ze in zijn persoonlijke zone komen), of, misschien beter nog, waar zijn ’tekortkomingen’ worden geaccepteerd. Hij bv. niet in aanraking hoeft te komen met vreemden. 

Ervaring met bovengeschetst gedrag voor en bij zijn toekomstige mensenmaatjes is een VEREISTE, tenzij hij niet in aanraking komt met voor hem onbekende mensen in een thuissituatie (buiten zijn de problemen minder).  Maar dan nog zoeken we mensen die hem kunnen (en willen) snappen. Een absoluut noodzakelijk iets.

Hoewel zijn gedrag niet onderschat moet en kan worden, Deejay is géén beginnershond, is hij meer dan zijn verleden, namelijk een prachtige man met een kwetsbaar, maar sterke persoonlijkheid, een energieke en vrolijke man die met rust, ruimte, en begrip een fantastisch hondenmaatje is voor zijn ‘mens’. 

Deejay is zindelijk en kan alleen thuis zijn. Verder gaat hij prima met teven overweg, reuen gaat minder.

Spreekt het verhaal van onze topper Deejay u aan en heeft u de benodigde kennis/ ervaring? Dan horen we graag van u en praten graag uitgebreider met u verder! Tot horens! 

Wij werken enkel op afspraak voor wat betreft kennismakingen met één (of meerdere) van onze honden. Mocht u bovenstaande hond willen ontmoeten, vragen wij u eerst telefonisch contact met ons op te nemen.

Dierenopvangcentrum ’t Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 088-811 37 40
E-mail: docalmelo@dierenbescherming.nl