Dogs for Dogs Beachwalk

Als alles goed gaat komt de Dogs for Dogs Beachwalk er weer aan. De voorlopige datum is 26 maart 2023. Wij zijn hier ook al een paar keer heen geweest met 1 van onze “Koekebakkers”. En ik moet zeggen dat het altijd goed geregeld was en heel gezellig. Helaas kan Peter Koekebakker er zelf niet meer bij zijn. Hij is helaas in 2019 overleden, dit is nog altijd een groot gemis. Ik zou zeggen hou de facebook pagina goed in de gaten en hun website, want ik weet zeker dat het weer heel gezellig gaat worden.

R.I.P 6 maart 1964 – 30 maart 2019

Onze opvanger Paco ( update : Paco is geadopteerd )

Naam: Paco
Ras: Duitse herder mix
Geslacht: Reu (gecastreerd)
Geboortedatum: 02/2019

Paco is een hele lieve, aanhankelijke herder van ongeveer 3 jaar oud. Hij is in Spanje op straat gevonden, samen met nog twee andere honden, en naar ons asiel gebracht. Medewerkers van onze stichting hebben hem in november een week in het asiel meegemaakt en zagen een leuke, vriendelijke hond die niet erg gelukkig werd van het leven in het asiel, maar prima geschikt was voor adoptie in Nederland.

Eind november is hij geadopteerd en naar Nederland gekomen. Hij was amper bijgekomen van de reis of moest helaas alweer weg omdat hij zijn baas zou hebben gebeten.

Paco verblijft momenteel in een gastgezin in Noord-Holland. Hij moest wel even wennen, maar inmiddels heeft hij z’n draai aardig gevonden. Nu hij tot rust is gekomen, komt er een hele lieve en zachtaardige hond naar boven, waar geen kwaad in zit en die al helemaal niet agressief is. Hij kan wel dingen onderzoeken met zijn bek en soms tijdens het spelen zachtjes in je hand bijten, maar bij een rustig en duidelijk “nee” stopt hij meteen. In het opvanggezin zijn vijf andere honden aanwezig en dit gaat prima. Paco speelt graag met de andere honden.

Paco is een heerlijke allemansvriend die enorm van knuffelen houdt. Hij kruipt graag tegen zijn opvangbaasjes aan op de bank. Het is ook een gevoelige hond die een baas nodig heeft die hem met zachte hand verder wil opvoeden. Het is aan te raden om een gehoorzaamheidscursus bij een hondenschool met hem te gaan doen. Paco is heel baasgericht en graag bij zijn opvangbaas in de buurt. Daarom vindt hij alleen zijn niet zo leuk. Dit wordt in het opvanggezin rustig opgebouwd en gaat steeds beter. In het begin piept hij zo’n 10 minuten, maar legt zich er dan bij neer en gaat rustig liggen. Hij blijft wel alert totdat de baas weer terug is.

Het is heerlijk wandelen met Paco en hij geniet er zelf ook enorm van. Hij loopt netjes mee aan de riem en gaat goed met alle honden die hij passeert, zowel groot als klein. Hij snuffelt even of negeert ze. Na gewenning en training zal hij waarschijnlijk prima los kunnen lopen. Paco gaat graag mee in de auto. Eerst moest hij in de auto getild worden, maar inmiddels springt hij er zelf in.

Paco zijn nieuwe huis staat het liefst in een wat rustigere omgeving en heeft een tuin want hij ligt graag buiten. Hij is niet waaks en niet geschikt als waakhond. Paco reageert niet op katten en kan worden geplaatst bij katten die honden gewend zijn.

Omdat Paco wat lomp kan zijn, plaatsen we hem alleen in een gezin met evt. oudere kinderen (vanaf 12 jaar) die honden gewend zijn. Als zijn toekomstige baas een andere stabiele hond heeft zal Paco dit zeker leuk vinden, maar het is niet noodzakelijk. Herder ervaring is een pré, maar de nieuwe baas moet zich realiseren dat Paco een zachtaardige herder is die niet heel streng en hard opgevoed moet worden. Neem je de moeite om Paco te begrijpen, dan heb je een top hond en een maatje voor het leven aan hem.

Bij interesse in Paco of algemene vragen graag mailen naar: hondjesarca@gmail.com

Per 1 november 2021 komen er nieuwe regels voor het kopen/verkopen van honden.

 Vanaf 1 november gaat het vernieuwde identificatie- en registratiesysteem (I&R) voor honden in. Dat schrijft de Rijksoverheid in een nieuwsbericht. Dit om de illegale handel uit het buitenland tegen te gaan. Voor meer informatie hierover klikt u hier.

Eddy

Gisteren ( zaterdag 24 april 2021 ) hebben wij Eddy opgehaald. De aankomst was Dierenasiel/Pension Rijpickerwaard. De aankomst was volgens de Covid regeltjes. Eerst werden alle hondjes op de speelweiden gezet, toen dit gebeurd was kregen ze allemaal een tuigje om ( we weten nu toch allemaal waarom dit is ). Daarna werden de baasjes, die aanwezig waren, geappt dat ze hun hondje konden ophalen bij de speelweide. Dit ging 1 voor 1, de baasjes was gemeld in welk tijdblok ze bij het pension konden komen. Hierdoor had je niet dat er mensen allemaal voor het hek gingen staan om te kijken of ze hun hond zagen. Het was goed geregeld door Caroline en Susanne en natuurlijk ook door Karin Spies van Rijpickerwaard. Natuurlijk waren er ook nog wat vrijwilligers die mee hielpen, zoals Mirjam en Saskia en Patrick ( die er altijd bij is ). Op weg naar huis ging Eddy op de achterbank in een aparte hoes liggen . Hij ging van het begin af aan gelijk liggen. Onderweg gingen we nog even stoppen bij een tankstation, hier bleek een gigantische groep motorrijders te hebben afgesproken. Sommige van die motors maakte een verschrikkelijk lawaai, maar het deerde hem niets. Wat een top hond. Thuis gekomen ging hij gelijk kennis maken met onze Rottweiler, dit doen we altijd door te gaan wandelen. Hij moest wel even wennen aan zo een grote hond, maar toen hij door had dat er niets aan de hand was ging hij lekker samen wandelen. De eerste nacht heeft hij heerlijk geslapen en hebben we hem niet gehoord. Zij nieuwe baasje mag in zijn handen knijpen met zo een schat van een hond.

Deze hondjes zoeken nog een baasje

Deze honden zijn nog op zoek naar een baasje. Voor meer informatie kijk op www.asiel-dieren.nl

Angie ( veel te jong )

Helaas hebben wij Angela donderdag 28 januari 2021 moeten laten inslapen. We zullen haar erg missen. R.I.P meisje. Dit doet ons veel verdriet. We hadden haar in de opvang en zochten naar het juiste baasje voor haar. Helaas heeft het niet zover mogen komen, en heeft ze bij ons de laatste maanden van haar veel te korte leventje, bij ons gewoond. Hier heeft ze nog van het leven kunnen genieten, samen met onze andere 5 honden. We missen je heel erg meisje. R.I.P.

Beter te vroeg dan te laat

Goeden dag allemaal.

Het is alweer een tijdje terug dat we een berichtje geplaatst hebben. Dus vandaar dat ik dacht over het volgende moet ik toch even iets kwijt. Zoals de meeste wel weten zijn we gestopt met de lessen in Amsterdam en ons meer gaan richten op probleemhonden. Voor dit soort honden worden we ook regelmatig gebeld door verschillende stichtingen en instanties. We gaan dan bij de mensen langs om te kijken wat er niet goed gaat en geven de mensen tips om het op te lossen. We zijn er tot vorige week altijd op tijd bij. Alleen deze keer had deze eigenaar de tips en informatie , die hij van andere gedragsdeskundige had gekregen, niet opgevolgd. Meneer had namelijk al zoveel honden gehad van allerlei rassen dus hij wist wel hoe het moest. Helaas met als gevolg dat het hele gezin bang was voor de hond en uitviel naar alles wat bewoog. Dus hebben een afspraak gemaakt met deze meneer, hij had de hond en zijn vrouw mee. ( Afspraak was deze keer niet bij hun ). Afgesproken was dat we zouden kijken of de hond in de tijdelijke opvang kon bij iemand anders. Ik zei goede morgen tegen de mensen op afstand. Meneer werd gelijk bijna omvergetrokken door de hond , er ging een agressie uit van de hond dat was gewoon niet leuk meer. Vanaf het moment dat ik aan kwam lopen had ik al geen goed gevoel over de hond maar ook over de eigenaar niet. We hebben de hond bestudeerd en zijn tot de conclusie gekomen dat het niet verantwoord was om de hond te plaatsen in de opvang. Dus we hebben aangegeven aan deze meneer dat wij hem niet konden plaatsen.

Wat ik met dit verhaal wil zeggen is, dat mocht je problemen hebben met je hond ( hoe klein ook ) neem dan gelijk contact op met mensen die ervaring hebben met gedragsproblemen voordat het te laat is. Laatste update 25 oktober 2020: Helaas bleek dat deze hond een gigantische kwaadaardig tumor in zijn hoofd had, dus de hond kon niets doen aan zijn gedrag. RIP

Lijst Hoogrisicohonden geldt niet meer

Regelmatig duikt de lijst voor hoog risico rassen weer op. Bijvoorbeeld in de sociale media. Waar bij bijtincident vaak naar deze lijst verwezen word. Volgens het ministerie geld deze lijst niet meer. In 2018 heeft Davalon het onderzoek naar karakteristieken afgerond.Dit onderzoek heeft aangetoond dat het agressieve gedrag van een hond niet alleen van het ras af hangt. Maar van bijvoorbeeld de eigenaar, de situatie en de fysieke toestand van het dier. Volgens het ministerie is het daarom ongeoorloofd om een heel ras als gevaarlijk te bestempelen. De lijst is daarom van de site van de overheid gehaald.

Bron: https://dogzine.nl/nl/nieuwsartikelen/ministerie-lijst-hoogrisicohonden-geldt-niet-meer

Debutanten wedstrijd (agility)

9 juni is het weer zover. Dan is er alweer de 17de debutanten wedstrijd bij KC Pampus. Ook dit jaar doen er weer bekende van ons mee. Voorgaande jaren zijn er verschillende cursisten al heen geweest, alleen al om te kijken of ze het leuk vonden. Voor de ene persoon was het meer weggelegd dan de ander. Dit jaar doen er ook weer cursisten mee van DWO-Enkhuizen, want hier geeft Mirjam ook les. Dus mocht u die dag niets te doen hebben ga dan even kijken. Tot nu toe hebben we altijd schitterend weer gehad in Almere. Voor meer info kijk op onderstaande links.

Links:+

https://www.dwo-enkhuizen.nl/cursussen

https://www.dogsbodylanguage.com/#event|undefined|1

http://www.para-agility.nl/WEDSTRIJDGEGEVENS%20DEBUTANTENWEDSTRIJD.htm

Te warm

Zaterdag 30 juni was het te warm voor de behendigheid. Dus is Mirjam met een paar cursisten en honden wezen wandelen en zwemmen. De honden hadden het reuze naar hen zin.