di. jun 15th, 2021

Trainen

stukje bAfgelopen weekeinde was het dan zover. De Amsterdamse tak van Dogsbodylanguage bindt de strijd aan tegen de agility groep uit Enkhuizen.           Vorig weekeinde waren we nog speciaal afgereisd om hard te oefenen op de voor Amsterdammers onbekende obstakels. Er was een hele hoge schuine schutting opgesteld en een hele smalle kattenloop en daar moesten onze hondjes wel even aan wennen. Na een paar oefenrondjes met trillende pootjes op de zwabberende kattenloop waren ze wel aardig gewend.Marley ging als een raspaardje rond en nam een paar extra omweggetjes op de kattenloop mee. Jack ging als vanouds drie keer door de tunnel en Rosandra wilde alleen maar over de lage schutting. Die hoge was voor die korte pootjes wel erg hoog.Er was ook nog een gastoptreden van onze ouwe knar Scooby, die als vanouds weer de blits maakte met zijn gekke gedrag. Beetje blaffen en een paar rondjes langs de velden. Jammer dat hij niet op de wedstrijddag mee kon doen omdat zijn baasje andere plannen had.

 

Wedstrijd

Toen was de dag van de wedstrijd aangebroken. Iedereen in flying colors met het stukje cbeste pootje uit bed gestapt en al heel vroeg op het veld. Het hield maar niet op, de 1 na  de ander arriveerde, er waren opeens wel 30 honden die allemaal mee gingen doen.Mirjam was aardig bezig geweest met een heleboel hindernissen. In totaal wel 18 achter elkaar.

stukje dDus zoals het hoort gingen wij als baasjes eerst even proef lopen om de route goed in ons op te nemen. Want de hondjes doen het niet fout het is altijd de begeleider .Allemaal achter elkaar aan, draaien en wijzen met de hand, bochtjes maken het was een koddig gezicht. Toen voor het “eggie”. Met je hond het parcours afleggen in een snelle tijd. Proberen geen fouten te maken en lekker mee rennen.  Rosandra start als derde. Even in de wacht en dan een spurt naar de eerste sprong. Ik ben nu al moe.. Rosandra gaat rap voort de volgende sprong en dan over de kattenloop. Ze doet het verdorie nog sneller dan vorige week. Beetje vroeg van de plank mar we haan door. Door de tunnel over de schutting, nu ook weer die lage. Draaien en de volgende sprong, een breedte sprong nog een tunnel en de slurf. Jeetje…..even op adem komen, maar dat mag natuurlijk niet.Een laatste sprong en we eindigen al zittend op het lage tafeltje als finish. Wat een fantastische tijd. We nemen plaats op de hot seat en het duurt heeeel lang voordat er iemand net even sneller is. Toch mooi voor zo een kleine rakker om als derde te eindigen in dit geweldige deelnemersveld.

Tijd voor een heerlijke lunch, speciaal aangeboden door de Enkhuizer club. Heerlijke broodjes en salades, zalig. Het was wel nodig om even wat energie te tanken want daarna kregen we nog de stormbaan. Alle hindernissen in een rechte lijn en dan maar weer spurten, zo hard je kan. Dan zie je wel weer dat die hondenkinderen erg hard kunnen lopen. Allemaal hijgende baasjes.Rosandra is alweer eeeerrgggg snel een fantastische zilveren plak. Volgend jaar goud.

Mirjam en Rob, bedankt, het was een geweldig leuk evenement, goeie competitie en zeker voor herhaling vatbaar, we gaan er nog harder voor trainen. Die wisselbeker gaat volgend jaar mee naar Amsterdam. Enkhuizen gefeliciteerd.

De pups die dit jaar meededen (Keli, Flockie en Boedha) waren nu al top maar zijn de kampioenen van volgend jaar. Hup A’dam hup.

stukjeSchrijfster: Veronique van Ewijk