Xandor ( update Xandor is geadopteerd 01-04-2020 )

Ras: kruising boxer

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2015

Grootte: ong 55cm

Beschrijving:

Xandor was erg mager toen hij gevonden werd, inmiddels is hij al weer een aantal weken in het asiel en komt hij goed bij. Xandor is een lieve hond die het heel goed kan vinden met de andere honden in de groep. Hij speelt graag, vooral met Derek, en het gaat er soms behoorlijk lomp en ruig aan toe.

Xandor is ook gek op mensen, zodra er iemand de kennel in komt staat hij bij je voor aandacht en knuffels. Hij loopt netjes mee aan de lijn.

Update 3/2019: Xandor is inmiddels goed aangekomen, iets te veel zelfs, want hij is nu wat te dik geworden. Hij is een enorme knuffelkont die het liefst bij je op schoot kruipt, maar speelt daarnaast ook heel graag met een balletje.

Update 1/2020: Xandor is sinds een week in Nederland. Hij doet het daar heel goed en is een heerlijke blije hond.

Het opvanggezin omschrijft hem als een blij ei, een altijd vrolijke hond die erg aanhankelijk is en heel graag speelt. Hij kan af en toe een tikkeltje ondeugend zijn, en loopt af en toe met een toffel of een slipper in zijn bek. Hij doet er verder niks mee, maar verzamelt ze graag. ‘s Avonds geniet hij er van om heerlijk tegen de baas aan op de bank te komen liggen.

Hij is gek op eten en is daarmee goed te trainen. Wel moet je opletten dat je niet per ongeluk wat op tafel laat liggen, want dan is het weg. Alleen thuis blijven is niet zijn grootste hobby, hij durft wat te piepen als je weg gaat, maar verder doet hij niks, dus dat is zeker wel goed verder uit te bouwen.

Buiten geniet hij van alle nieuwe indrukken om zich heen en dartelt hij als een jong pupje aan de lijn. Andere honden vind hij alleen maar leuk en hij wil heel graag spelen. Hij is al los geweest op een omheind losloopveld en daar had hij alleen maar aandacht voor de baas, dus hij gaat na gewenning zeker goed los kunnen lopen. 

Xandor zoekt een gezellig gezin die leuke dingen met hem gaat ondernemen. Hij zou prima bij kinderen geplaatst kunnen worden. Volgens het opvanggezin reageert hij niet op katten. Hij is in de buurt van Hoorn te bezoeken. 

Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com