Ruth ( update Ruth is geadopteerd 01-07-2020 )

Ras: labrador kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 1-2018

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

Ruth is een paar weken geleden gevonden langs het kanaal, vermoedelijk was ze daar gedumpt. Een baas heeft zich dan ook niet meer voor haar gemeld.

Ruth ontpopt zich in het asiel tot een vriendelijke en vrolijke meid. Ze kan het goed vinden met andere honden en speelt graag. Ze is gek op mensen en is altijd blij om de vrijwilligers te zien.

Update 3/2019: we hebben Ruth mee genomen voor een rondje wandelen aan de lijn. Dat deed ze heel goed en ze liep netjes mee. Ruth is een gespierde maar slanke labradordame. Ze speelt graag met een balletje, maar komt daarnaast ook graag een knuffeltje halen.

Update 8/2019: er is helaas in het asiel iets gebeurd waardoor Ruth erg angstig en onzeker is geworden. Ze speelt wel nog met een balletje en met haar kennelgenootjes, maar ze lijkt het vertrouwen in de mens wat te zijn verloren en ze laat zich niet meer aaien en aanraken. Wat er is gebeurd is onbekend, en helaas is er in het asiel weinig tijd om daar echt mee aan de slag te gaan. We hopen dan ook dat er zich voor haar een pleeggezin aanmeld die ervaring heeft met angstige honden en dit er weer uit kan trainen. Er bestaat ook een kans dat als ze eenmaal in een gezin is, de angst in een keer weer verdwenen is, maar dat kunnen we niet garanderen.

Update 9/2019: we zijn zelf weer een paar dagen in het asiel geweest. Ruth laat zich inmiddels wel weer aaien, maar het is niet de hond zoals we die in maart gezien hebben. We hopen dat er zich snel iemand voor haar meldt.

Ruth zoekt een vrolijk gezin die haar de wereld laat ontdekken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com