Kiara ( update Kiara is geadopteerd 19-03-2020 )

Ras: kruising

Geslacht: teef

Grootte: ong 45cm. Weegt momenteel bijna 20kg, maar zou idealiter 15 a 16kg wegen.

Geboortedatum: 2016

Beschrijving:

Kiara heeft in Spanje altijd bij een engelse familie gewoond samen met een andere hond. Toen ging de familie weer terug naar Engeland en hebben ze de andere hond mee genomen, maar Kiara naar het asiel gebracht. Wat er in het asiel precies gebeurd is weten we niet, maar ze heeft daar wel een behoorlijk trauma opgelopen, waardoor ze nu erg wantrouwig is tegenover andere honden.

Kiara is ongeveer een half jaar geleden geplaatst geweest als hond alleen. In huis ging het heel goed met haar en was het gewoon een hele lieve en vrolijke hond. Maar buiten was ze toch bang voor andere honden, wat resulteerde in uitvallen aan de lijn. Haar adoptant had zelf niet de kennis en kunde om daar mee om te gaan waardoor er besloten is haar te herplaatsen.

Kiara zit momenteel in een pleeggezin met wel de kennis en de kunde. Daar doet ze het ook heel goed. Ze loopt netjes mee aan de lijn, is heel vrolijk en valt buiten niet meer uit naar andere honden. Alleen in huis klikt het helaas niet met de andere, daar al aanwezige, hond. Dat is voor Kiara toch te bedreigend en durft ze weer uit te vallen.

Naar mensen toe is het een enorme schat. Ze is heel lief, heel vrolijk en erg mensgericht. Is keurig netjes zindelijk en kan prima even alleen thuis blijven. Autorijden vind ze geweldig en ze gaat graag mee.

Wij zoeken voor Kiara een huishouden waar ze weer hond alleen wordt, ook plaatsen we haar liever niet bij katten. Haar nieuwe baas heeft het liefst wel wat hondenkennis en ervaring en is bereid met haar een cursus of training te volgen om haar over haar angsten heen te helpen.

Update 24/2/2020: Kiara doet het heel erg goed in de opvang, ze is inmiddels goede vriendjes met de andere in huis aanwezige hond en ze reageert niet meer op hem. Ook buiten reageert ze niet meer op andere honden en haar baasje gaat regelmatig samen met vreemde honden wandelen.
Kinderen vind ze helemaal geweldig en ze speelt graag met ze en zoekt ze graag op.
Kiara zoekt nog altijd een leuke baas die een maatje voor het leven zoekt. Hondenkennis en de bereidheid om met haar te gaan trainen is voor ons wel belangrijk.

Er geldt voor haar een aangepast adoptiebedrag en Kiara is in de buurt van Hoorn te bezoeken. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com