Bob ( update Bob is geadopteerd )

Ras: kruising (pyrenese berghond)

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2013

Grootte: 60-65 cm

Beschrijving:

Bob heeft jaren aan de ketting gelegen. Op een naastgelegen bouwterrein waren mannen aan het werk, die konden het op een gegeven moment niet meer aanzien en hebben hem daar weggehaald en naar arca gebracht.

Bob de bouwer bleek helaas ook een bob de sloper te zijn en na twee dagen asiel vond hij het wel genoeg geweest en heeft hij een gat onder de omheining door gegraven (we vermoeden althans dat hij het was). Hij heeft drie weken rondom het asiel gezworven en uiteindelijk, met veel geduld, hebben ze hem weer kunnen vangen.

Inmiddels heeft hij zijn plekje wel gevonden in het asiel en doet hij geen pogingen meer om onder de omheining door te gaan. Hij kan het goed vinden met kennelgenootjes en is lief naar mensen. Bob kan niet samen met katten.

Update 2/2020: Bob wordt wekelijks door een vrijwilliger uitgelaten. Zij is helemaal verliefd op hem, maar kan hem helaas niet adopteren omdat het niet klikte met haar eigen (dominante) reu. Ze neemt hem vaak mee naar het bos achter het asiel en daar loopt hij heerlijk los met haar mee.
Bob zou naar nederland komen en is daarom preventief getest op middellandse zeeziektes, helaas is hij daarbij positief getest op leishmania. Hij wordt hier nu voor behandeld, maar zal op het moment dat hij in nederland hiervoor wel nog medicatie moeten slikken. Er geldt voor hem daardoor wel een aangepast adoptiebedrag.

Bob zoekt een rustig gezin waar hij mag gaan genieten van zijn pensioen. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 17/12/19)

Bob is op afstand geadopteerd door Inge Slob