Angela ( Zie update )

Helaas hebben wij Angela donderdag 28 januari 2021 moeten laten inslapen. We zullen haar erg missen. R.I.P meisje.

Ras: kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2017

Grootte: 60-65cm

Beschrijving:

Angela is vlak voor kerst samen met haar 7 pups gedumpt in ARCA, ze moesten ze niet meer. Angela mag nu in alle rust haar pupjes groot brengen, maar zodra deze oud genoeg zijn, zou het mooi zijn als ook zij een gouden mandje mag krijgen.

Angela is een zachtaardige en rustige hond. Het is een lieve moeder die goed voor haar pups zorgt en ze liefdevol opvoedt. Ze doet het goed met andere honden en naar mensen toe is ze lief en komt graag een knuffeltje halen.

Update 3/2020: Angela haar kroost staat inmiddels op eigen benen en een aantal van hen heeft ook al een baasje gevonden. Waar Angela in december nog erg beschermend was tegenover haar pups en zich moeilijk liet aaien, kan je merken dat ze dat nu los gelaten heeft. Ze is enorm lief en knuffelig en nog steeds heel zachtaardig van karakter. Met andere honden doet ze het prima, zowel reu als teef.

Angela zoekt een lief gezin waar ze van het leven mag gaan genieten. Meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com (input 2/1/2020)

Update 23/8/2020: Angela is sinds een aantal weken in Nederland in een gastgezin en wordt daar Angie genoemd.

Het gastgezin omschrijft Angie vooral als een hele lieve, gevoelige en zachtaardige hond. Ze leeft daar samen met vier andere honden en dat gaat prima. Ze ligt graag bij ze, maar speelt nog niet echt en ook als de andere honden aan het spelen zijn blijft zij rustig liggen en gaat zich er verder niet mee bemoeien.
Ze kan prima eventjes alleen thuis blijven (is daarbij wel samen met andere honden) en het gastgezin wordt vriendelijk met een kwispel begroet als ze weer thuis komen. Wanneer zij ‘s avonds op de bank zitten komt ze er graag bij liggen en wordt ze heel graag geknuffeld en geaaid.

Buiten loopt ze netjes mee aan de lijn, trekt niet, kijkt niet om naar fietsers, auto’s, koeien of schapen en lijkt geen jachtinstinct te hebben. Ze luistert goed en leert graag en de verwachting is dat ze op termijn ook los gaat kunnen lopen. Ze leeft nu niet met katten samen.

Update 18/11/2020: helaas hebben we voor Angie nog niet het juiste plekje gevonden. Ze is twee keer op proef geplaatst, maar helaas teruggekomen omdat ze het als hond alleen niet blijkt te trekken. Ze wordt erg onzeker en gaat uitvallen in het kader van ‘als ik heel stoer doe, dan komen ze niet bij mij in de buurt’. In het gastgezin is ze samen met een aantal stabiele reuen en daarmee is ze een stuk zelfverzekerder en gelukkiger. Ze hoeft het dan allemaal niet zelf op te lossen, maar laat zich door de stoere mannen beschermen.

Ze zoekt dan ook een huisje waar al een stabiele reu aanwezig is. Dit huisje staat het liefst in een rustige omgeving en er zijn geen (jonge) kinderen aanwezig. Ze kan prima met katten overweg. Angie is in de buurt van Hoorn te bezoeken, meer info of reserveren: hondjesarca@gmail.com